Rolluiken

Overweegt u het aanschaffen van een rolluik? Dan is het van belang om u goed in te lezen. Niet alleen vanwege de talloze mogelijkheden, maar vooral omdat het een serieuze investering is. Weet u al precies wat u nodig heeft? Vraag dan direct uw offerte aan. Bent u juist op zoek naar meer informatie over de voordelen van rolluiken? Hieronder vindt u een kort overzicht met de belangrijkste voordelen.

1. Warmtewerend rolluik

Het eerste voordeel zal u niet verbazen. Het spreekt voor zich dat een rolluik de zon tegenhoudt. Het wordt niet voor niets zonwering genoemd! Heeft u een slaapkamer als een broeikas? Wordt uw zoon ’s zomers doornat van het zweet wakker, in plaats van een keer lekker uitslapen? Wacht dan niet langer en ervaar de voordelen van een rolluik.

2. Inbraakpreventie

Rolluiken zijn inbraakwerend. Het is niet dat het huis direct ondoordringbaar is, maar het zegt genoeg dat politie en verzekeraars rolluiken aanbevelen. Rolluiken maken het inbrekers namelijk lastiger om naar binnen te komen. Nu moeten ze niet alleen de deur forceren, ze moeten ook nog eens langs een lastig rolluik. Bovendien heeft u met een gesloten rolluik geen last meer van inkijk, zodat uw tablet of telefoon niet zichtbaar is van buiten.

3. Afschermen van privé

En dat brengt ons direct bij het volgende voordeel: privacy. Geen last meer van inkijk, dat is niet alleen prettig wat betreft inbraakpreventie. Er zijn soms van die winterse dagen dat er niets fijner is dan lekker de rolluiken sluiten en knus wegkruipen op de bank. Heerlijk verkneuteren, zonder dat ook maar iemand het kan zien.

4. Isolatie

We kunnen er niet meer om heen. Bijna elke dag publiceert de krant wel een artikel over duurzaamheid, groene energie of hoge isolatiewaardes. Ook op dat gebied kan een rolluik een positieve bijdrage leveren. In de winter verliest een woning namelijk veel warmte via ramen en deuren. Niet alleen bij enkel glas, ook dubbel glas kan dit niet voorkomen. Dankzij de isolerende werking van een rolluik blijft de warmte toch binnen. Zo draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar bespaart u ook in uw energiekosten.

5. Geluidwerend

De isolerende werking van rolluiken heeft niet alleen invloed op de temperatuur. Ook het geluid wordt flink gedempt. Woont u aan een drukke straat? Rijdt er elk half uur een trein door uw achtertuin? Sluit uw rolluik en geniet van de rust.

Meer info hierover? Binnen 24 uur reageren wij!